fbpx

До суду направили перший обвинувальний акт щодо переслідування учасників Автомайдану

Суспільство 17:27, 20.10, 2014

Прокуратурою до суду направлено перший обвинувальний акт стосовно начальника відділення ДАІ за переслідування учасників Автомайдану.

Слідчими прокуратури Київської області завершено досудове розслідування та 15 жовтня 2014 року направлено до суду перший обвинувальний акт стосовно начальника відділення Державної автомобільної інспекції одного з районних відділень ГУ МВС України в Київській області за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення), повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Як встановлено слідством, він у період протестних акцій, що розпочалися у листопаді 2013 року, в порушення вимог чинного законодавства вніс до протоколів про адміністративні правопорушення завідомо неправдиві відомості про нібито невиконання 13-ма власниками транспортних засобів вимог про зупинку та порушення ними у зв’язку з цим вимог п. 2.4 Правил дорожнього руху, за що передбачено відповідальність за ст. 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Робота над встановленням обставин вчинення аналогічних правопорушень стосовно інших учасників акцій протесту триває, вживаються додаткові заходи до завершення досудового розслідування та притягнення до кримінальної відповідальності решти працівників Державтоінспекції за допущені переслідування учасників Автомайдану.

Стан досудового розслідування у цих кримінальних провадженнях перебуває на особливому контролі керівництва Генеральної прокуратури України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: