fbpx

До топ-12 кнопкодавів у ВРУ потрапив прикарпатський нардеп з "Народного фронту"

Політика 15:30, 15.11, 2017

Рух "ЧЕСНО" з нагоди третьої річниці ВРУ теперішнього скликання оприлюднив рейтинг кнопкодавів.

Найбільше кнопкодавів восьмого скликання входять до фракції партії "БПП Солідарність": за даними ЧЕСНО, за три роки роботи 31 депутат Блоку накнопкодавив 111 разів.

Трошки менше кнопкодавів – 23 депутати – із результатом у 63 порушення Конституції назбиралось у фракції ще однієї партії влади – "Народний фронт", що посіла в антирейтингу непочесне друге місце.

Однак якщо аналізувати не за кількістю кнопкодавів, а за кількістю випадків неособистого голосування, то коаліціанти з НФ поступаються депутатам із партії "Відродження": 18 із 26 депутатів цієї фракції накнопкодавили 76 разів. Таким чином, у цій групі, що повністю складається з мажоритарників, на кожного депутата припадає в середньому майже по три зафіксованих факти кнопкодавства – значно більше, ніж у всіх фракціях-суперниках.

Антирейтинг найбільш злісних порушників Конституції очолюють три мажоритарники. Загалом, серед топ-12 кнопкодавів дев’ять мажоритарників і три списочники  по три депутати із БПП, НФ та "Відродження", один із "Опоблоку" та один позафракційний. 

Серед "народнофронтівців" – прикарпатський нардеп Володимир Шкварилюк. 

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: