fbpx

Доходи об'єднаних громад на Прикарпатті зросли в 4-8 разів

Економіка 13:41, 13.06, 2016

В Івано-Франківську відбулася прес-конференція на тему "Бюджетна децентралізація на прикладі об'єднаних громад Прикарпаття".

За словами регіонального консультанта з бюджетних питань Юрія Стефанчука, доходи бюджетів об’єднаних громад в Івано-Франківській області зросли в 4-8 разів по відношенню до суми доходів бюджетів рад, які увійшли до складу ОТГ, за відповідний період 2015 року, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА. 

"За І квартал 2016 року у всіх об’єднаних територіальних громадах є перевиконання затверджених планових показників, що становить у Верхнянській ОТГ 184,4%, Печеніжинській – 115,4% та Старобогородчанській –161,3%, – поінформував Юрій Стефанчук. – Також покращилася структура видатків, тільки 63 відсотки у загальному обсязі бюджетів займає заробітна плата. А  це найкращий показник місцевих бюджетів області, який дає можливість спрямувати майже 25  відсотків коштів на соціально-економічний розвиток громади".  

Як зазначив експерт з реформування місцевого самоврядування Руслан Панасюк, аналіз бюджетів об’єднаних  територіальних громад за перший квартал 2016 року показує усі переваги бюджетної децентралізації.

"Нині в об’єднаних громадах вчаться заробляти гроші, не очікуючи, як було ще донедавна, на те, що район чи область щось дасть, – звернув увагу Руслан Панасюк. – У громадах докладають максимум зусиль, щоб раціонально та ефективно використовувати кожну гривню бюджету. І обіцяна державна субвенція, яка вже нині прийшла на рахунки об’єднаних територіальних громад, буде запорукою подальшого їхнього інфраструктурного розвитку".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: