fbpx

Документальне кіно "Я, Бандера" знімуть на Прикарпатті

Суспільство 15:55, 05.04, 2019

У Франківську підписали меморандум про зйомки документальної кінострічки "Я, Бандера". Зйомки мають відбутись на Франківщині та в Німеччині.

Зняти сучасне документальне кіно про провідника нації Степана Бандеру – з такою метою до Івано-Франківська завітали представники Кінокомісії. Це некомерційна організація, яка залучає різні команди, сторони до створення фільмів. Зараз команда зосереджена на зйомках документальної стрічки "Я, Бандера", які мають відбутись на Франківщині та в Німеччині.

Представники Кінокомісії зустрілися з начальником управління культури ОДА Володимиром Федораком та мером Русланом Марцінківим. 

1

"Місто готове підтримати зйомки цього фільму, це вкрай актуально сьогодні. Треба розвінчувати якісь ті міфи, які десятиліттями нав’язувались радянською системою. Такі люди, як Бандера, мають надихати нас – Схід і Захід – на продовження національної ідеї. Головне, по-сучасному, різнопланово подати погляд на постать Степана Бандери. Щоб ми могли пережити події того часу і відчути себе на місці героя", – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Про ідею фільму "Я, Бандера" та особливості створення розповів продюсер Олег Щербина.

"Принципово не хочемо втручання іноземців у кіно, бо це наша тема. Ми подаємо стрічку на конкурс Держкіно, і впевнений, що отримаємо підтримку. Цей проект дуже потрібний, і ми його зробимо!"  сказав він. 

"Поступово росте увага глядача, який за останні десятиліття звик до іноземного кіно, до українського продукту. Тепер Україна пропонує людям різножанрове кіно. Є попит і є перспектива росту", – підкреслив кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський.

Також він зауважив, що дедалі більше українського кіно представлено на міжнародних фестивалях і конкурсах.

Зйомки стрічки "Я, Бандера" планують розпочати наприкінці року.

А восени на Прикарпатті зніматимуть іншу стрічку – "Надзвичайний похорон в Карпатах". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: