fbpx

Доля претендентів на роботу в новій поліції Франківська вирішуватиметься на співбесіді, – Найєм

Суспільство 15:11, 15.10, 2015

Закінчується етап тестування претендентів на місця у новій поліції Івано-Франківська. Наразі усіх, хто подавав заявки, протестували на рівень ІQ. Сьогодні і завтра усі, хто не встиг раніше, доносять документи на військово-лікарняну комісію. Тестування з фізичної підготовки триватиме до понеділка. А наприкінці наступного тижня розпочнеться найважливіший етап відбору – співбесіди.

Про це розповів сьогодні на брифінгу нардеп та куратор процесу створення нової поліції на Франківщині Мустафа Найєм.

Він зауважив, що співбесіди призначатимуться усім учасникам відбору індивідуально. Їх проводитимуть 6 спеціальних комісій, до яких входитимуть:

– психологи, які наразі тестують учасників;

– оперативні працівники управління внутрішніх справ, які зможуть оцінити здібності претендентів працювати у патрулях та можливості приймати рішення у різних ситуаціях;

– психологи від МВС;

– представники офісу технічної допомоги – американської компанії, за підтримки якої проект реалізується в Україні;

– працівники патрульної поліції, які вже мають досвід роботи в інших областях;

– 2 представники місцевих громадських організацій чи журналісти, яких також запросять на участь в окремому конкурсі.

"Рішення щодо кожної людини комісія прийматиме консолідовано. З різних параметрів буде виставлена оцінка, але остаточне рішення виноситиметься цією комісією. Комісія насправді буде вирішувати долю людей",  зазначив Мустафа Найєм.

Він додав, що до участі в комісії не допускатимуться теперішні або колишні працівники правоохоронних органів, окрім зазначених вище.

Навчання відібраних поліцейських розпочнуться у першій декаді листопада, і вже через два місяці після цього іванофранківці зможуть побачити на вулицях міста нових патрульних поліцейських.

Мустафа Найєм нагадав, що в Івано-Франківську було подано 5350 анкет, з яких майже 38% дівчат, 60% заявників з вищою освітою, 73% мають водійські права, чинних міліціонерів всього 6%. Майже всі заявники є жителями області.

Коментувати прогнозовану кількість відсіяних на цьому етапі куратор нової поліції не взявся, проте зазначив, що практика показує, що найбільше проблем виникає при проходженні військово-лікарняної комісії, адже чимало людей мають певні недуги. Він зауважив, що за результатами фізичного тестування відсіювання людей зазвичай незначне.

Сьогодні розпочинається конкурс тренерів для навчання майбутніх поліцейських. На жаль, у Франківську не вистачає кваліфікованих фахівців, однак необхідні кадри можуть бути залучені з Києва та інших областей.

Він також зауважив, що в Івано-Франківській області немає жодних нарікань на процес відбору чи на його прозорість ані від учасників, ані від журналістів, ані від активістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: