fbpx

Домашній арешт Саакашвілі не зупинить боротьби РУХУ НОВИХ СИЛ, — Дерев'янко

Політика 11:24, 29.01, 2018

Один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко заявив, що домашній арешт лідера РНС Михайла Саакашвілі не буде перешкодою у боротьбі його прихильників проти системи, та закликав українців вийти на Марш проти дій влади 4 лютого.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Newsone в неділю, 28 січня, передає прес-служба партії.

Юрій Дерев'янко нагадав, що суддя Печерського суду Лариса Цокол повністю відхилила всі клопотання Генпрокуратури і залишила без запобіжного заходу лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі. Однак в Апеляційному суді, де розглядалась ця справа, судді вирішили ухвалити домашній арешт для Саакашвілі з 22.00 до 7.00 години.

"В Апеляційному суді трійку суддів очолював суддя Присяжнюк, який свого часу  запроторив у в'язницю чинного генпрокурора Юрія Луценка", — обурився Дерев'янко.

"На мою думку, суду у нас немає. У нас є філія адміністрації Президента. Ми  бачили, як пан Присяжнюк, який використовувався режимом Януковича, зараз ефективно використовується режимом Порошенка", — додав депутат.

Він підкреслив, що жоден довід, який був висловлений адвокатами та народними депутатами, які готові були брати на поруку Михайла Саакашвілі, не було враховано. Дерев'янко заявив, що таке рішення суду не буде жодним чином перешкодою для того, щоб продовжувати боротьбу РУХУ НОВИХ СИЛ проти системи.

"Навпаки, ми маємо зараз всі розуміти, що ця система і цей режим пішли в наступ, що незважаючи на 16 сторінок аргументованих юридичних висновків судді Цокол, все одно запроторили людину під домашній арешт. Ми не повинні сприймати це як залякування, ми повинні сприймати це як меседж для того, щоб об'єднуватись і діяти спільно", — переконаний Юрій Дерев'янко.

Він закликав усіх небайдужих українців вийти на Марш, який розпочнеться в наступну неділю, 4 лютого, біля пам'ятника Шевченку в Києві.

"Наступної неділі ми виходимо на Марш для того, щоб дати сигнал цій владі, яка політично збанкрутіла, але намагається поставити на коліна всіх політичних опонентів, що люди це розуміють, бачать і вони зовсім з цим не погоджуються", — підкреслив Дерев'янко.

Нагадаємо, 11 грудня 2017 суддя Печерського суду Лариса Цокол відмовила прокурорам у задоволенні клопотання про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Саакашвілі та відпустила його з-під варти.

26 січня 2018 року Апеляційний суд міста Києва частково задовольнив клопотання прокурорів про домашній арешт Михайла Саакашвілі — з 22 до 7 години. Суд також поклав на Саакашвілі наступні обов`язки: прибувати за першою вимогою слідчого, прокурора, слідчого судді; не покидати місто Київ без дозволу прокурора у кримінальному провадженні; утримуватись від спілкування із підозрюваним Дангадзе та свідком Скорою.

Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: