fbpx

Донецький національний університет відкрився у Вінниці

Суспільство 14:36, 03.11, 2014

Навчальний заклад розмістився у виробничих приміщеннях колишнього заводу "Кристал", які міська влада віддала під аудиторії університету.

Під час урочистого відкриття вишу 3 листопада міністр освіти й науки Сергій Квіт запропонував університету свої викладацькі послуги, інформує Тиждень.ua.

"Я також викладач, викладаю на кафедрі журналістики у Києво-Могилянській академії. Я готовий стати професором та викладати у вашому університеті тут, у Вінниці, якщо запросите", – сказав Квіт перед викладачами й студентами Донецького університету.

Міністр пообіцяв підтримку вишу в питаннях вирішення побутових та організаційних проблем, що виникли внаслідок переїзду ДонНУ до Вінниці.

За словами ректора ДонНУ Романа Гринюка, Донецький національний університет – це класичний університет, який налічує 54 кафедри й понад 120 спеціалізацій, більшість з яких немає у вінницьких вишах.

"Навчання відбуватиметься дистанційно. Студенти через електронну пошту отримуватимуть усю інформацію, завдання, й кожен студент перед викладачем буде звітувати. Будуть форми контролю, дати контролю, відповідні розклади", – розповів він.

Зазначимо, 13 жовтня Луганський державний медичний університет прийняв рішення переїхати з Луганська в місто Рубіжне Луганської області.

Раніше з Луганська переїхали Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля та Луганський національний університет імені Тараса Шевченка у Сєвєродонецьк та Старобільськ Луганської області відповідно. 

Згодом стало відомо, що Донецький юридичний інститут МВС України через військові дії на Донбасі рішенням керівництва МВС передислоковано у Кривий Ріг, а Луганський університет внутрішніх справ ім. Дідоренка – у Суми. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: