fbpx

Допомога при народженні першої дитини збільшиться на 10 тисяч

Суспільство 09:37, 07.06, 2014

Відтепер сума не буде залежати від того, якою ця дитина народилася, першою, другою, третьою і т.д., державою встановлено фіксований розмір допомоги - 41,280 тисяч гривень.

З 1 липня розмір допомоги при народженні першої дитини збільшиться на 10,320 тисяч гривень і складе 41,280 тисяч гривень.

Це передбачено законом України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні", прийнятим парламентом 27 березня 2014 року, повідомляє "Економічна правда" з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

Як зазначається, з метою оптимізації соціального захисту сімей з дітьми допомога при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку об'єднані в один вид – допомога при народженні дитини.

Крім того, відтепер сума не буде залежати від того, якою ця дитина народилася, першою, другою, третьою і т. д., державою встановлено фіксований розмір допомоги – 41,280 тисяч гривень.

"Відразу після народження дитини сім'ї буде виплачуватися 10,320 тисяч гривень. Решту суми допомоги сім'я отримуватиме протягом 36 місяців по 860 гривень щомісяця. Якщо член сім'ї, який отримує допомогу, вирішить вийти на роботу, виплати все одно будуть тривати до досягнення дитиною 3 років", – йдеться в повідомленні.

Час перебування члена сім'ї у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку зараховується в трудовий стаж.

"Звертаємо увагу на те, що допомога, яка була призначена до 1 липня 2014 року, не буде переглядатися, а виплачуватимуться у тих же розмірах і термінах, оскільки відповідно до закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" допомога при народженні дитини надається у розмірі, встановленому на дату народження дитини", – повідомляє прес-служба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: