fbpx

Дороги у Франківську ремонтують переважно на округах депутатів, які "дружать" з мером, – Мстислав Тарас

Суспільство 14:03, 23.03, 2016

В Івано-Франківську на круглому столі, ініційованому рухом ЧЕСНО, обговорили стратегічні пріоритети розвитку міста.

Круглий стіл зібрав громадських активістів, депутатів міської ради з різних фракцій, журналістів.

Учасники обговорили теми, які найбільше хвилюють франківців: розвиток міської інфраструктури, безпеку, освіту, охорону здоров’я, генплан.

За словами представника УКРОПу в міській раді Мстислава Тараса, проблема розвитку інфраструктури в місті надто залежить від політичного розкладу в міськраді. 

“З мого маленького досвіду зустрічей з людьми, можу сказати, що виборців не цікавить, що буде у місті в цілому, їх цікавить, що буде у них у районах. Візьмемо дороги – це стратегічне питання у місті. На бюджетній сесії ми вирішили виділити на дороги 40 мільйонів гривень. Ми хочемо, щоб дороги робились якісно, щоб були відкриті тендери. Але зараз ми бачимо вибіркові ремонти до тендерних порогів. Це повністю виключає конкурс: роботу роблять ті, хто дружить з провладними депутатами… Недавно у мене була зустріч під стінами міської ради з Русланом Марцінківим. І він сказав: ти знаєш, що якби ти не махав плакатом за безплатне харчування для школярів, то, може, щось на твоєму окрузі би й було”,  розповів Мстислав Тарас.

Координатор ЧЕСНО Андрій Круглашов нагадав, що незабаром в Україні буде впроваджена електронна система закупівель “ProZorro”, яка обмежить владі можливості ручного розподілу бюджетних коштів. Втім, як повідомляв КУРС, міський голова Руслан Марцінків не поспішає з впровадженням системи, яка заважає розкраданню бюджету і заощаджує громаді кошти. Подібно гальмують впровадження “ProZorro” і в обласній раді

Депутат-“свободівець” Андрій Строїч закликав “не політизувати дискусію”. Він звернув увагу на великий інфраструктурний проект  будівництво моста на Пасічну через Бистрицю-Солотвинську. Строїч висловив сподівання, що різні політичні сили об’єднаються довкола такого проекту й допоможуть пролобіювати дотації з державного бюджету, оскільки коштів лише міста не вистачить.

Депутати й активісти обговорили також ситуацію з депутатськими приймальнями, шкільною освітою, велоінфраструктурою тощо.

Як підсумував дискусію Андрій Круглашов, у місті “треба переходити від режиму обіцянок до режиму спільного шляху і реалізації тих цілей, які ведуть до вищого добробуту”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: