fbpx

Дотації на компенсацію пільгових перевезень губляться в коридорах влади - Соловей

Суспільство 13:31, 19.05, 2014

Щороку влада Івано-Франківська отримує 17 млн. гривень прямих щорічних дотацій на компенсацію перевезень пільгових категорій у громадському транспорті, - заявили депутати міської ради Юрій Соловей та Володимир Чорноус на спільній прес-конференції.

На його думку, лише міська влада винна у тому, що в Івано-Франківську два дні не виїжджали маршрутні таксі.

«В Івано-Франківськ йде щорічно 17 млн. гривень прямих дотацій на компенсацію перевезень пільгових категорій. Де діваються ці гроші? Чому ці гроші не доходять до перевізників? Якщо  б вони доходили до перевізників, тоді б не стояло питання підняття тарифу, — вважає Соловей. — Але ці гроші губляться в коридорах влади, не зрозуміло, куди вони діваються. В результаті маємо те, що маємо».

За словами Солов’я, треба оцінювати об’єктивно підвищення вартості бензину та запчастин.

Депутат Володимир Чорноус відзначив, кожна одиниця міського транспорту могла б щомісяця отримувати по 4000 гривень компенсації.

«Наш мер позиціонує себе як кризовий менеджер. Я згоден, бо він сам успішно створює кризи, щоб потім піаритися на їх вирішенні. Хоча, коли перевізників нагнули і примусили вийти, – це не є спосіб вирішення проблем», — додав Чорноус.

Нагадаємо, 16 -17 травня в Івано-Франківську не виїхали маршрутки, пояснивши це масовою поломкою автопарку. Напередодні так званого страйку виконком Івано-Франківської міськради відмовився прийняти вимоги перевізників, серед яких підняття тарифу на перевезення з 2 до 3 гривень та скорочення необмеженого проїзду пільговиків на три години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: