fbpx

У Франківську на міському озері збудують середньовічні кораблі

Суспільство 12:08, 16.01, 2019

Активісти громадської організації "Дороги предків" на озері в міському парку Івано-Франківська влаштують "Середньовічну корабельню". На воду спустять 16-метрову "чайку" та корабель вікінгів

Активісти проекту БО "Дороги предків" звернулися у Франківську мерію. Вони мають намір реалізувати в місті проект "Середньовічна корабельня"  збудувати два кораблі, руську "чайку" і "дракар" вікінгів.

Корабельну майстерню запланували влаштувати на міському озері в парку. Мерія погодила ідею і дала дозвіл майстрам на розташування. 

"Хлопці планують на міському озері збудувати корабель, на подобі того, залишки якого у 2015 році знайшли у селищі на Волині. 16-метровий корабель створюватимуть у кілька етапів. Також планують відтворити ще корабель вікінгів. В планах кораблі мають стати музеями під відкритим небом. Та курсуватимуть Дністром з екскурсійними та експедиційними турами",  повідомив мер Марцінків.

Франківці зможуть не лише спостеріати видовищний процес будівництва середньовічних кораблів, а й братимуть участь у будівництві – зможуть допомагати "Корабельні" як волонтери.

КУРС писав, що Назар Морозко та Володимир Ільків, молоді художники-скульптори з Івано-Франківська, збираються заснувати благодійний фонд – франківські "вікінги" реконструюють стародавні човни задля благодійності. ФОТО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: