fbpx

"Дрес-код як стиль життя": третій сезон Школи етикету збирає аншлаги

Суспільство 21:03, 13.11, 2018

Друга лекція Школи етикету, яка відбувається за сприяння народного депутата Олександра Шевченка, була присвячена дрес-коду та усім його нюансам, особливостям та виняткам.

За словами лектора Школи етикету, експерта з етикету, стилю і краси, одного із тренерів на шоу "Від пацанки до панянки" Тетяни Терсенової-Заводовської, дрес-код має бути не правилом, а стилем життя усіх успішних та вихованих людей.

"У дрес-коді важливо врахування три речі: час, місце і подію. Знаючи ці нюанси, ви завжди зможете підібрати той образ, який буде доречний саме у той момент. Є, звісно, і жорсткі вимоги – у діловому дрес-коді чи у протоколі. Там враховується усе: зачіска, макіяж, прикраси. Є більш м’який дрес-код, щоденний, святковий, є особливий", – наголошує Тетяна Терсенова-Заводовська.

За її словами, перше враження про людину справляє саме її зовнішній вигляд та його доречність і зручність.

"Не намагайтесь вдягнути у ресторан сорочку з рукавами-рюші чи розпустити волосся. А у театр та оперу не раджу вдягати велику святкову шляпку", – запевняє лектор.

У чоловічому дрес-коді теж є багато нюансів. І саме чоловіки, за словами Тетяни Терсенової-Заводовської, найчастіше припускаються помилок під час підбору одягу.

"Темно-синій глибокий, сірий, темно-коричневий -–основні кольори для чоловічих костюмів. Чорний колір – лише для особливих подій. А краватка має бути невід’ємною деталлю ділового образу", – підсумовує експерт.

Друга лекція зібрала понад 150 франківців різного віку: чоловіків, жінок, студентів та дітей.

Нагадаємо, проект стартував у Івано-Франківську 2 роки тому. За підтримки народного депутата України Олександра Шевченка сотні людей мають змогу абсолютно безкоштовно відвідувати лекції на різну тематику.

Заняття в рамках третього сезону Школи етикету продовжаться 20 листопада о 18:00 у готелі "Станиславів", що по вул. Чорновола. На наступній лекції обговорюватимуть столовий етикет та його роль у повсякденному житті. Участь безкоштовна.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: