fbpx

Дрогобич відмовився приймати чоловіків-біженців зі Східної України

Суспільство 14:26, 15.06, 2014

Дрогобицька міська рада вирішила не приймати й не надавати допомогу здоровим чоловікам зі Сходу України – прийматимуть тільки жінок і дітей.

За словами мера Дрогобича Романа Курчика, місто надаватиме притулок лише жінкам, дітям, старим і хворим людям з цього регіону. «А здорові чоловіки зі сходу країни, будьте добрі, захищайте кордони нашої держави. Наші хлопці їдуть туди, віддають своє здоров’я та життя. Цього ми чекаємо й від вас», – заявив Роман Курчик, який вважає, що захищати країну повинні всі, пише Львівська газета

Останнім часом у західних областях формується неоднозначне ставлення до біженців зі сходу України. Повідомляють, що деякі волонтери, які намагаються допомогти та за власний кошт купують людям продукти й необхідні речі, зіштовхуються з грубістю переселенців. Чоловіки-біженці нібито вимагають від волонтерів цигарки та гроші, хочуть жити не в селі, а в місті. Тому все частіше почали лунати заклики допомагати лише жінкам, дітям, стареньким і хворим біженцям. Здорові ж чоловіки, якщо не хочуть повертатись на Схід, мають самі шукати житло за власні гроші й думати, як жити. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: