fbpx

Пацієнтів хоспісу у Франківську колядою розрадили дружини ветеранів АТО. ФОТО

Суспільство 20:40, 23.01, 2019

Учасниці групи взаємодопомоги дружин ветеранів АТО-ООС завершили різдвяну коляду виступом у Івано-Франківському обласному хоспісі.

Нагадаємо, дружини і діти франківських захисників колядували з вертепом у родинах полеглих та відвідали "Бандерівський схрон". ФОТО

Завершили коляду дружини ветеранів АТО в обласному хоспісі. Відвідали його пацієнтів разом із духівником отцем Ярославом Рохманом. Отець Ярослав є капеланом як для невиліковно хворих у їхньому останньому домі, так і для дружин захисників, що об’єдналися в групу взаємодопомоги. 

З колядою жінки обійшли всі палати хоспісу, більшість пацієнтів якого – лежачі хворі. 

"Багато хто підспівував колядникам, – розповів отець Ярослав. – Якщо для нас коляда – це радісна, але одна, скажімо, з десяти важливих подій дня, то для тих, хто лежить, – це найважливіша, головна в їхньому дні життя, подія". 

Отець розповів до теми бувальщину, яка сталася з колегою, ректором Львівської семінарії отцем Ігорем Бойком. Коли той був студентом у Римі, то відвідував непритомного єпископа – владика був у комі. Якраз у різдвяний час отець Ігор учергове побував у владики. І вирішив замість вітань та промов заколядувати йому. Коли молодий священик завершив, губи єпископа ворушилися – він продовжив ще кілька нот мелодії колядки. 

"Слух  останнє, що покидає людину. А емоції радості  те, що всім нам потрібно у будь-якому стані і завжди",  каже капелан. 

Отець Ярослав відзначив, що коляда у хоспісі була важливою не тільки для пацієнтів. 

"Важливо, що дружини бійців АТО об’єдналися для взаємодопомоги і долають свої труднощі з духівником  та психологом. І ще важливіше, що вони прийшли поділитися своєю силою з тими, хто її потребує,  прийшли підняти на дусі тяжко хворих",  вважає отець Ярослав. 

Священик розповів, що медсестри відзначили: одна з тяжких лежачих пацієнток, яка вже тривалий час знаходиться в хоспісі, вперше за весь час перебування усміхнулася – якраз під час коляди. 

Дружини ветеранів подарували колядку також і медикам хоспісу. Учасниця гурту Наталія Чайківська подякувала лікарям і медсестрам за жертовну працю. 

Домовилися, що й надалі будуть зустрічатися задля допомоги хворим у хоспісі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: