fbpx

Два прикарпатських проекти стали переможцями програми "Сильна громада"

Суспільство 15:43, 13.10, 2014

Визначено переможців програми "Сильна громада". Двома з трьох переможців програми стали проекти з Прикарпаття.

До участі у програмі зголосилося більше 60 проектів від різних громадських організацій та ініціативних груп Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Тематики проектних заявок були різноманітними та передбачали вирішення актуальних проблем громади, повідомляє прес-служба Української Галицької Асамблеї.

Експертна рада визначила трьох переможців програми. Ними стали:

•           Проект "Встановлення велопарковок в м. Коломия" – передбачає розвиток велоруху в Коломиї (Івано-Франківська область, Ініціативна група з відродження професійного футболу на Прикарпатті)

•           Проект "Енергію сонця – на служіння дітям!" – передбачає встановлення сонячних теплових повітряних колекторів в Микуличинській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті (Івано-Франківська область, "МАМА-86-Яремче")

•           Проект "Соціально-мистецька лабораторія "Klaster.in.ua"  передбачає ревіталізацію Народного дому в Збоїщах (Львів, ГО "Кластер")

Згідно з умовами конкурсу переможцям від Української Галицької Асамблеї надається грант у розмірі 10 000 гривень на реалізацію проектів. Відтак ініціативні групи до кінця року мають втілити заплановані ідеї.

Мета програми "Сильна громада" – підтримка ініціатив у сфері розвитку громад та їх самоорганізації з метою творення якісних змін у містах та селах Галичини. Учасники програми: громадські організації, благодійні організації, органи самоорганізації населення, а також їхні коаліції, мережі, неформальні об’єднання та ініціативні групи мешканців. Проекти можуть стосуватися питання екології, енергозбереження, розвитку туризму та молодіжних ініціатив, а також благоустрою територій. Обов’язковою умовою отримання гранту є власний внесок у розмірі не менше 20% від суми проекту.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: