fbpx

Двох молодих біохіміків ПНУ обрали для наукової роботи з експертами Великобританії та США

Суспільство 17:37, 31.05, 2019

Наукові роботи студентки та аспірантки Прикарпатського національного університету відбірані експертною комісією Четвертого щорічного регіонального наукового симпозіуму, що проходив у рамках концепції "Єдине здоров’я". Тепер молоді біохіміки ПНУ працюватимуть під керівництвом науковців з Великобританії та США.

У Києві проходив Четвертий щорічний регіональний науковий симпозіум в рамках концепції "Єдине здоров’я". Захід був організований як одна з складових Програми з написання наукових робіт (ПННР), що була впроваджена в рамках Програми зменшення біологічної загрози Агентства зменшення загрози.

Головним завданням ПННР є підтримка концепції "Єдиного здоров’я" і зменшення ризику виникнення захворювань в Україні шляхом поширення результатів наукової діяльності. У 2019 році до участі в Симпозіумі було подано 470 тез наукових доповідей від учасників з 10 країн світу, інформує прес-служба ПНУ.

Учасниками симпозіуму стали співробітники, аспіранти і студенти кафедри біохімії та біотехнології – Надія Бурдилюк, Ольга Стрільбицька, Уляна Семанюк, Антоніна Мельничук, Тетяна Струтинська, Аліна Заячківська та Христина Матвєєва, які презентували наукові роботи під час постерної сесії. Також Аліна Заячківська брала участь в паралельній усній доповіді англійською мовою. Доцент кафедри біохімії та біотехнології Олег Лущак входив до складу експертної комісії симпозіуму.

Учасники мали змогу не лише оприлюднити результати своїх робіт, але й ознайомитися з тематиками інших праць колег з усієї України та з-за кордону, обмінятися досвідом, долучитися до цікавих дискусій та знайти однодумців для обговорення наукових питань спільного напряму досліджень. Беручи до уваги успіх попереднього заходу, у 2019 році до Симпозіуму було додано додаткові паралельні сесії з клінічної медицини, ветеринарної медицини та громадського здоров’я. 

Відповідно до ідеї Програми з написання наукових робіт, які стосуються зменшення біологічної загрози, протягом усієї зустрічі експертна колегія здійснювала оцінювання наукових робіт молодих українських вчених та відібрала учасників, які співпрацюватимуть з міжнародними експертами. Іноземні науковці нададуть молодим українським колегам допомогу в аналізі даних, визначенні наукових журналів з високим індексом цитування та підготовці рукописів статей, що можуть бути направлені на рецензування та опубліковані.

Серед відібраних експертною колегією робіт були роботи молодих науковців ПНУ – аспірантки Ольги Стрільбицької та студентки 3-го курсу Антоніни Мельничук. Їх менторами будуть доктор Луїс ДаСільва (США) та доктор Сергій Михаловський (Великобританія).

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: