fbpx

Двоє прикарпатців постраждали від борщівника Сосновського. ВІДЕО

Суспільство 20:42, 04.06, 2018

Вже двоє прикарпатців перебувають на амбулаторному лікуванні після ураження борщівником Сосновського. Медики прогнозують, що їх побільшає, адже сезон цвітіння цього бур'яну у розпалі.

При попаданні соку борщівника на шкіру він викликає сильні опіки. Якщо контакт з рослиною таки відбувся, лікарі радять не зволікати та звертатися до медзакладів, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

"Цю ділянку потрібно накрити чимось захисним – одягом і добратися до місця, де її можна промити водою. В жодному разі не треба вимокати у річці, прикладати подорожники – ніякого самолікування,  радить головний лікар обласного клінічного шкірвендиспансеру Іванна Цідило.  Варто звернутися до дермовенеролога і отримати кваліфіковану допомогу".

З кожним роком захоплені борщівником площі зростають в арифметичній прогресії. Виводити цей бур'ян напрочуд складно, оскільки він стійкий до більшості пестицидів. Найбільш дієвий спосіб  скосити борщівник ще до того, як він зацвіте. Наразі багато таких рослин є на території приміських сіл, осередки є і в самому Івано-Франківську поблизу Бистриць. 

Посадовці запевняють, що проблема борщівника вже набула хронічного характеру. Її не вдасться вирішити за рік чи два. Хімічна боротьба з цим бур'яном вимагає додаткового фінансування та спеціально підготованого персоналу. Тому з рослиною доводиться поки що боротися власними силами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: