fbpx

Директору Прикарпатського лісогосподарського коледжу присвоїли звання академіка

Суспільство 19:41, 10.05, 2018

На зборах Лісівничої академії наук України присвоїли почесне звання академіка прикарпатцю Юрію Черневому.

Юрій Черневий – директор Прикарпатського лісогосподарського коледжу, доктор біологічних наук, голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

За час науково-педагогічної діяльності Черневий опублікував 45 наукових та навчально-методичних праць. Працюючи у напрямі лісової екології та біометрії, протягом багатьох років досліджує природні процеси формування лісової рослинності у Карпатській частині р. Дністер.

Результати проведених досліджень спрямовані на вирішення конкретної наукової проблеми, що стосуються сучасного стану гетерогенності лісового покриву гірського регіону, напрямів процесів формування його структури та виявлення її динамічних змін.
Практичні рекомендації Юрія Черневого "Моделі гетерогенності та потенційного розвитку модельних лісів карпатської частини басейну ріки Дністер" впроваджено на підприємствах Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства та Львівської державної лісовпорядної експедиції ВО "Укрдержліспроект".

Він також виступає на міжнародних конференціях, публікується у закордонних наукових виданнях. Бере активну участь у міжнародній науковій співпраці. Є членом Редакційної Ради періодичного наукового видання „Roczniki Bieszczadzkie” (Польща).

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: