fbpx

Дирекція школи Ільців поскаржилася в міліцію на… мольфарство (ДОКУМЕНТИ)

Суспільство 12:05, 23.05, 2014

Верховинський райвідділ міліції розслідував справу про нечисту силу у школі села Ільці. Із проханням вивчити підозрілі випадки в навчальному закладі до правоохоронців звернулися директор школи Василь Стецик та завучі Галина Кітлярук і Ганна Шуфлетюк.

1Заяву дирекції супроводжував акт і пояснюючі працівників школи. Першою мольфарство розгледіла техпрацівниця. Прибиральниця побачила «речовину, схожу на перець, пісок, сіль чи мак», розсипану перед дверима кабінетів директора та його двох заступниць – із навчальної і виховної роботи. Подібні «підсипання», окрім власне завучів, бачили завгосп, чиє пояснення також було долучено до справи, та голова профкому школи. Це «внесло психологічну нестабільність і розгубленість у роботу педагогічного колективу», — зазначили в Акті про подальше обстеження приміщень навчального закладу члени комісії з названих працівників. Коміся, створена з ініціативи директора, очевидно, мала відстежувати в школі вибрики місцевої нечисті.  

У відповідь на колективне звернення стурбованого педколективу міліція розпочала перевірку. В школі працював слідчий. «Із метою встановлення свідків та осіб, причетних до даної події, проводив опитування та усні бесіди із працівниками навчального закладу та учнями», — вказав у фінальному рапорті начальству старший лейтенант Ярослав Кіщук. За його словами, встановити особу, яка мала би причетність до всього описаного, не виявилося можливим. А оскільки фактів порушення чинного законодавства та криміналу не було, перевірку правоохоронці повважали закінченою. Про що й повідомили заявників.

2Причину можливої чортівні в Ільцівській школі визначила комісія Верховинської районної ради та райдержадміністрації. До її складу входили начальник районного управління освіти Василь Гуцуляк, головний юрисконсульт апарату РДА Надія Бойчук, заступник керуючого справами виконавчого апарату райради Василь Нагірняк та інші посадовці. «Педагоги даної шкільної установи неоднозначно сприйняли призначення Стецика В. В. на посаду в. о. директора Ільцівської ЗОШ І-ІІІ ст. Спочатку були зафіксовані якісь дивні речі на кшталт мольфарства – у кабінетах директора, учительській кімнаті та в коридорах шкільної установи. Згодом двічі робилися спроби виведення з експлуатації санвузла школи (внутрішніх туалетів)», — зазначено у пояснювальному листі комісії, поданому голові району та першому заступнику голови РДА. В офіційному документі також детально описано, як новий очільник школи полював на каверзників уночі. Мольфар йому не попався. Та випадки із підсипанням речовини, схожої на пісок-перець-сіль-мак, більше не повторювалися. 

3

4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: