fbpx

Екс-міліціонер, який у Франківську чинив опір при затриманні, поскаржився на патрульних

Суспільство 14:10, 16.07, 2016

Патрульна поліція Івано-Франківська склала адмінматеріали на нетверезого водія та його пасажира, який чинив активний опір при затриманні.

У ніч на 16 липня на вулиці Незалежності патрульні зупинили автомобіль Volvo XC70, водій якого не надав перевагу в русі патрульному автомобілю, інформує прес-служба Патрульної поліції Івано-Франківська.

Під час спілкування з водієм патрульні побачили у нього явні ознаки алкогольного сп'яніння – нечітка вимова, порушення координації рухів, сильний запах алкоголю з порожнини рота. За кермом сидів екс-начальник головного управління юстиції в Івано-Франківській області. Йому запропонували вийти з автомобіля, щоб пройти тест на вміст алкоголю в крові, але чоловік відмовився. Коли до авто прийшли свідки, водій категорично відмовився від медосвідчення  як на місці, так і в медзакладі.

На підставі ст. 34 ЗУ "Про Національну поліцію" патрульні вирішили провести поверхневу перевірку автомобіля і запропонували водію відчинити задні двері. Той виходити з автомобіля відмовився.

Натомість до патрульних вийшов пасажир, але згодом відмовився виконувати законну вимогу поліцейських. Попросив показати посвідчення, а коли патрульний його пред'явив, то чоловік намагався вирвати службове посвідчення з рук. При цьому він шарпав поліціанта за формений одяг, а потім зловив за поясну систему. Такі дії патрульний розцінив як спробу доторкнутися до його зброї, тому вирішив одягти на чоловіка кайданки. При затриманні той чинив активний опір, намагався вдарити поліцейського. Під час інциденту затриманий отримав розсічення брови.

Медикам, які приїхали на місце події, затриманий поскаржився на погане самопочуття. Розповів, що його вирвало, але рвотні маси він проковтнув. Уже в медзакладі затриманий наголосив, що він працював на посаді заступника начальника УМВС в Івано-Франківській області, тому не звик до такої поведінки патрульних. Алкотестер показав 2,01 проміле алкоголю у його крові. На затриманого скали адмінпротколи за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) та ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню). Крім того, патрульні подали рапорт і пояснення у міський віділ поліції, що дії затриманого підпадають під кваліфікацію ст. 342 ККУ (опір працівникові правоохоронного органу). Чоловік написав заяву про його побиття поліцейськими.

На водія Volvo XC70 патрульні склали адмінпротокол за ст. 130 КУпАП (керування у стані алкогольного сп'яніння). Підписувати документи чоловік відмовився, що засвідчили двоє свідків. На місце приїхала дружина водія, і далі за кермом поїхала вже вона. Копія протоколу водію надійде поштою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: