fbpx

Експерти напрацювали статут Івано-Франківської ОТГ

Суспільство 18:19, 20.02, 2019

26 лютого в обласному центрі презентують статут Івано-Франківської ОТГ.

26 лютого 2019 року об 11.00 в Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування (вул. Галицька, 63А) відбудеться презентація та обговорення напрацьованого експертним середовищем проекту Статуту Івано-Франківської ОТГ. Цей проект Статуту буде потребувати доповнення, обговорення і затвердження усіма учасниками об'єднання.

Участь у презентації візьмуть очільники та представники органів місцевого самоврядування, які мають увійти до складу майбутньої Івано-Франківської об’єднаної територіальної громади, експерти та представники неурядових організацій.

Статут об’єднаної територіальної громади – це документ, який визначає правові, організаційні та фінансові засади здійснення місцевого самоврядування відповідно до міжнародних стандартів, а також статус територіальної громади та її членів, особливості територіального устрою, принципи участі членів територіальної громади у здійсненні місцевого самоврядування та інші питання місцевого значення.

На сьогодні тривають перемовини між Івано-Франківськом та сільськими радами, які мають увійти до майбутньої Івано-Франківської ОТГ. Представники сіл ставлять багато запитань та висловлюють багато пересторог щодо принципів управління у громаді. Усі ці дискусійні моменти покликаний врегулювати статут об’єднаної територіальної громади.

"Об'єднання має відбутися на рівних і взаємовигідних умовах як для села, так і для міста Івано-Франківська, а не з позиції сильнішого і слабшого. Статут Івано-Франківської об’єднаної територіальної громади має стати своєрідною малою конституцією ОТГ, документом, який регулюватиме правовідносини між учасниками об'єднання, захищатиме села і гарантуватиме дотримання їх прав у складі Івано-Франківської міської громади, а також передбачатиме обов’язки кожного учасника об'єднання", – говорить директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: