fbpx

Президентську резиденцію на Прикарпатті опалюватимуть дровами. ФОТО

Суспільство 13:42, 03.12, 2015

З метою економії державних коштів, які витрачалися на оплату природного газу, та у зв'язку з підвищенням цін на енергоносії адміністрація ДО "Резиденція "Синьогора", що знаходиться на Івано-Франківщині, прийняла рішення перейти на альтернативні види палива.

Про це повідомляє УП з посиланням на прес-службу державного управління справами.

"Було розроблено проектну документацію та розпочато роботи з реконструкції котельні, встановлено твердопаливний котел вітчизняного виробника", – зазначив генеральний директор "Синьогори" Василь Поштарюк.

"Твердопаливний котел КВ-0,8-БТ придбано за рахунок спеціального фонду від доходів, одержаних організацією за надання платних послуг. Він використовується для системи опалення готелю, побутових, складських приміщень і забезпечення технологічних потреб гарячою водою з температурою до 95 °С та тиском у системі до 0,2 МПа",  повідомляє ДУС.

За його словами, економія складатиме близько 300 тисяч гривень за рік, що окупить вартість установлення твердопаливного котла за один опалювальний сезон.

"У 2014 році на опалення готельного комплексу було використано 75 тисяч кубометрів  газу. Для опалення твердопаливним котлом за місяць використовуватимуть до 200 м куб. твердого палива",  повідомляє прес-служба.

"Для опалення використовуватимуть відходи від рубок догляду за тисячами гектарів прилеглого лісу. Згідно з розрахунками експертів перехід на твердопаливний котел забезпечить економію бюджетних коштів утричі",  йдеться у повідомленні.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: