fbpx

Електронні цигарки привчають підлітків до куріння: ювенальна превенція Прикарпаття про вейпінг

Суспільство 18:27, 23.03, 2018

Попри те, що електронні цигарки офіційно не заборонені, у школі їм не місце, наголошують правоохоронці. Ювенальна превенція Прикарпаття звернулася до батьків з приводу вейпінгу і отруєння дітей в одній зі шкіл Івано-Франківська.

Вважається, що е-сигарети допомагають кинути палити затятим курцям. І якщо їх використання цією категорією осіб до певної міри можна вважати виправданим, то для молоді і підлітків це виглядає щонайменше нелогічним. Куріння е-сигарет привчає підлітків до нездорової звички та виступає своєрідним містком для переходу до вживання звичайних сигарет, застерігають представники Ювенальної превенції. 

Вони вважають дивною і незрозумілою позицію окремих батьків підлітків, які схильні дозволити вейпінг своїм дітям як альтернативу тютюнопалінню.

Навіть дорослим, свідомим у своєму виборі на користь е-сигарет, потрібно бути певними у безпечності та сертифікованості рідини до електронної сигарети, до складу якої входять пропіленгліколь, гліцерин, ароматизатор та може міститися нікотин. 

Ще один фактор – можлива алергія на компоненти суміші.

До того, ж електронна сигарета вимагає певних навичок у користуванні та розуміння принципу її роботи, зазначають поліцейські. 

Вважаючи е-сигарети безпечним і модним девайсом, підлітки часом навіть приносять їх до навчальних закладів. Попри те, що вони офіційно не заборонені, у школі їм не місце, наголошують правоохоронці зі служби дітей. І як приклад наводять випадок, який трапився в Івано-Франківській школі №19, внаслідок якого постраждало 5 школярів.

"Наразі працівники поліції з’ясовують усі обставини цієї події. Правоохоронці також радять батькам неповнолітніх зважити можливі ризики та утриматися від придбання дітям таких речей. А також закликають дорослих, зокрема й працівників навчальних закладів, пояснювати сумнівну безпеку використання електронних сигарет", – звернулися працівники ювенальної превенції Прикарпаття до спільноти.

Вейпінг (від англ. “to vape” – вдихати та видихати пару) – вживання е-цигарок. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: