fbpx

Енергетики пропонують прикарпатцям споживати електроенергію вночі, інакше будуть відключати

Економіка 13:30, 19.09, 2014

ПАТ "Прикарпаттяобленерго" не буде припиняти електропостачання, якщо споживачі вчасно розраховуватимуться за електроенергію та перепланують її використання.

Національна енергетична компанія "Укренерго" встановила для Івано-Франківщини ліміт електричної потужності 246 мегават, який споживачі перевищують на 100 мегават – майже на 30%.  

Ліміт електричної енергії, доведений Прикарпаттю, становить 5,9 млн кВт на годину, а споживання становить 6 млн Квт на годину. Про це повідомив директор з енергозбуту ПАТ "Прикарпаттяобленерго" Валерій Боднарук на нараді з питань споживання природного газу та електроенергії під час опалювального сезону.

"При умові, якщо ми зможемо змістити з пікової зони споживання електричної енергії на нічний режим, аварійні відключення і заходи обмеження для нашої області застосовуватися не будуть", – сказав Боднарук.

Зокрема, енергетики пропонують обмежити споживання електроенергії з 07:00 до 10:00 та з 19:00 до 22:00 години.

"На жовтень ліміти збільшені з 246 мегават потужності до 312. Але все ж таки за ці останні дні ми не вкладаємося і в ці ліміти", – говорить директор з енергозбуту ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

За його словами, уникнути аварійного відключення електроенергії можна, якщо вчасно розраховуватися за енергоносії та змістити режим споживання електроенергії.

"По оплаті за енергоносії на сьогоднішній день у нас серйозної загрози немає. Але в зв’язку зі збільшенням тарифів ми побачили загрозу до кінця року щодо розрахунків бюджетними і комунальними установами. Ріст тарифів відбувся, а в кошторисних призначеннях районів по головних розпорядниках коштів і комунальному господарству кошти закладені не були. Відповідно до кінця року ми очікуємо заборгованості за електропостачання до 10 млн гривень. Це відіб’ється на доведенні лімітів і відповідно призведе до аварійного відключення споживачів", – констатує Валерій Боднарук.

Нагадаємо, наприкінці серпня цього року енергетики попередили про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, у зв’язку з виникненням дефіциту потужностей в об’єднаній енергосистемі України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: