fbpx

Енергетики закликають прикарпатців вчасно обрізати гілля поруч з електролініями

Суспільство 07:41, 02.02, 2017

ПАТ "Прикарпаттяобленерго" нагадує мешканцям Івано-Франківської області про важливість вчасної обрізки дерев поруч з електролініями.

Саме падіння гілля дерев на електролінії найчастіше стає причиною аварійних вимкнень електропостачання у нашій області. Також, окрім перебоїв з електропостачанням, обірвані проводи несуть загрозу для життя та здоров’я людей і домашніх тварин, застерігають у компанії.

"Кожного року силами наших працівників проводиться масштабна робота з обрізки гілля, тільки за минулий рік ми розчистили 2 тис. 856 кілометрів електроліній, – розповідає технічний директор ПАТ "Прикарпаттяобленерго" Олег Сеник. – Однак цього недостатньо  під час стихії найбільше поривів ліній та вимкнень стається саме на лініях 0,4 кВ, поруч з будинками та садами мешканців. Головна причина – це невчасно обрізане гілля". 

Нагадаємо, що згідно з правилами, мешканці зобов’язані обрізати дерева та кущі на власних подвір’ях та присадибних ділянках. Енергетики, в свою чергу, проводять обрізку дерев поруч з електролініями 10 кВ і вище. У випадку, якщо це одинокі літні люди, інваліди, фахівці обленерго проводять обрізку для них. 

Загалом, сезон чистки трас електроліній, за рекомендацією екологів, триває з 15 жовтня по 15 квітня. Саме в цей час обрізка гілля не шкодить деревам. 

Для своєчасного проведення обрізки дерев у кожному районі щорічно складають графіки обрізки дерев, які публікуються в місцевій пресі та доводяться до відома сільських голів та місцевої влади. У графіках вказано, коли і де буде вимикатися електролінія, для того, щоб люди змогли обрізати дерева. Якщо ж споживач не мав змоги в цей час провести обрізку, він може звернутися у РЕМ з відповідною заявою, і бригада РЕМ вимкне лінію від напруги у інший час. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: