fbpx

Фахівці встановили причину масового отруєння у франківському дитсадку

Суспільство 19:09, 27.10, 2017

Отруєння 15 людей у дитячому садку "Ластівка" в Івано-Франківську викликане сальмонелою.

Про це Радіо Свобода повідомив начальник головного управління Держспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський.

За його словами, у дошкільному закладі провели відповідні заходи, повторний відбір проб, збудника сальмонели не виявлено, тож з 30 жовтня садочок зможе відновити свою роботу.

Про завершення робіт з дезінфекції і відновлення роботи дитсадка повідомив у Facebook і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Як мені повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів Івано-Франківської міської ради Ігор Влізло, вже з понеділка ДНЗ №30 "Ластівка" відновить роботу. Після ситуації з масовим отруєнням вихованців та працівників закладу у садку повністю завершені заходи із дезінфекції", – написав Марцінків.

За словами головного лікаря інфекційної лікарні Романа Остяка, наразі в лікарні залишається десятеро дітей, вони ще кілька днів будуть під спостереженням. Ще одна дитина лікується амбулаторно.

21-22 жовтня за медичною допомогою звернулися дев’ятеро дітей і троє дорослих з ознаками харчового отруєння – всі вихованці і працівники дитсадка "Ластівка". Згодом кількість постраждалих зросла до 15.

Як писав КУРС, прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом отруєння дітей у дитячому садку "Ластівка". Завідуюча дитячим садком відсторонена від посади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: