fbpx

Факельною ходою та панахидою в Івано-Франківську вшанували Героїв Небесної Сотні

Суспільство 17:40, 18.02, 2015

Організатори урочистоей закликали згадати прикарпатців, які загинули під час Революції Гідності, і вшанувати їхню пам'ять урочистою ходою в річницю трагічних подій на Майдані.

Участь в урочистостях взяли близько 1000 прикарпатців – студенти, представники громадських організацій Івано-Франківська та політики. 

Ходу та панахиду на честь вшанування Героїв Небесної Сотні організували місцеві свободівці. Щоби віддати шану пам'яті полеглих Героїв, до Франківська з'їхалися представники "Свободи" з усіх районів області. 

"Рік тому на Майдані загинув свободівець Сергій Дідич. Сьогодні наш обов'язок  вшанувати тих, хто тоді без зброї загинув за Україну. Сьогоднішня хода пам'яті  це нагадування, що усі ми пам'ятаємо подвиг Героїв Небесної Сотні",  сказав голова обласної організації "Свободи" Василь Попович.

Люди в колонах під час ходи скандували "Слава Україні! – Героям слава!" і "Герої не вмирають – вмирають вороги!", а також "Слава нації – смерть ворогам!".

"Боротьба за українську державу триває. Тоді на Майдані ми не могли й подумати, що стільки людей загине за те, щоб ця країна змінилася. Ми повинні тепер робити все від нас залежне, щоби ця країна насправді змінилася",  відзначив активіст "Свободи" Руслан Марцінків.

Після ходи у Меморіальному сквері провели молебень за полеглими героями під час Революції Гідності. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: