fbpx

Фермерські господарства Прикарпаття збільшили посіви технічних культур

Суспільство 13:26, 12.08, 2014

За даними головного управління статистики області, на Прикарпатті станом на 1 липня зареєстровано 557 фермерських господарств.

Найбільша кількість фермерів у Рогатинському, Галицькому, Тлумацькому, Тисменицькому, Верховинському, Городенківському, найменша – у Долинському, Богородчанському та Рожнятівському районах. Переважаючим у діяльності фермерських господарств залишається рослинництво. У власності та користуванні фермерів – 28,1 тис. га сільськогосподарських  угідь, у  тому числі  26,4 тис. га  ріллі, передає КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА.
 

Цього року прикарпатські фермери провели посіви сільськогосподарських культур на площі у 26,7 тис. га. Більше половини угідь використали під врожай зернових культур. У порівнянні з минулим роком, фермерські господарства збільшили посіви технічних культур, зокрема соняшнику та сої. Найбільші площі засіяли фермери в Рогатинському (7,8 тис. га), Городенківському (6 тис. га), Снятинському (5,8 тис. га) та Тлумацькому (2,6 тис. га) районах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: