fbpx

Фінансова розвідка знайшла за кордоном 16 мільярдів Януковича і Ко

Економіка 11:55, 18.06, 2014

Фінансова розвідка виявила за кордоном 16 млрд грн екс-президента Януковича та його оточення.

Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Уряду у середу, передає Укрінформ.

"Служба фінансового моніторингу виявила 42 компанії-нерезидента, зареєстровані на Кіпрі, Панамі, Великобританії, Белізі, Сейшелах, які напряму пов'язані з Віктором Януковичем та найближчим оточенням", – зазначив він.

За словами Прем'єра, цими компаніями з 2010 по 2013 роки через "рахунки, відкриті у банках однієї з сусідніх країн, загалом перерахована сума в розмірі 16 млрд грн".

Яценюк також зазначив, що разом із фінансовими розвідками США, Великобританії, Латвії, Кіпру і Панами виявлені всі ці офшорні компанії і знайдені всі прізвища високопосадовців і уповноважених ними осіб на управління компаніями і цими коштами.

Державна служба фінансового моніторингу заблокувала кошти на рахунках 19 компаній-нерезидентів, загальна сума заблокованих коштів на яких складає $1,340 млрд, повідомив Яценюк.

Матеріали передані до Генпрокуратури, і судом підтверджено арешт відповідних коштів.

"Значна частина цих коштів через офшорні компанії направлялась на придбання облігацій внутрішньої державної позики, і ще Україна на викрадені ними кошти платила до 19%  річних доходу", – наголосив він.

У цьому зв'язку Уряд звернувся до Генпрокуратури, до судової системи, до СБУ:

"Ми знайшли $1,340 млрд. Ваше завдання як прокурорської і правоохоронної системи арештовані кошти офіційно повернути в державний бюджет".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: