fbpx

"Формула екстази": франківцям розкажуть про невідомого Антонича

Культура 15:32, 05.02, 2018

Абетку-енциклопедію "Антонич від А до Я" презентують в івано-франківській книгарні "Є".

Презентація абетки-енциклопедії "Антонич від А до Я" від "Видавництва Старого Лева" за участю автора Danylo Ilnytskyi та ілюстраторів Людмили та Volodya Stetskovych відбудеться завтра, 6 лютого.

Початок – о 18.30. Модерує – Іван Ципердюк.

Абетка-енциклопедія – це, з одного боку, розповідь про Антонича-дітвака, який може стати добрим другом для сучасної дитини. А з другого – оповідь про внутрішню людину з її неосяжними світами, несподіваними думками, ідеями, почуттями, анонсують видавці.

Гасла, підібрані Данилом Ільницьким на кожну літеру алфавіту, розповідають про те, кого любив та які львівські театри й кав’ярні відвідував Богдан Ігор Антонич, про вірші як "формули екстази", про талант до скрипки та пензля, про поліглотство та книгоманство поета. А неймовірні ілюстрації творчого дуету Стецьковичів, що містять уривки листів, фрагменти фотографій Богдана-Ігоря, творять барвисту мапу його життя. 

"Хоча Антонич був комунікабельним і активним літератором, найцікавіше, що нас із ним пов’язує, – діялося в його внутрішньому світові (у голові, у серці) і врешті ставало тим, що ми називаємо літературними творами. У кожного з нас – свій Антонич, і сподіваюся, книжка "Антонич від А до Я" дасть простір для творення свого образу письменника", – каже Данило Ільницький.

Вхід на презентацію вільний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: