fbpx

"Фотомозаїка" в Івано-Франківську обійдеться у 8 тисяч гривень

Суспільство 12:57, 02.06, 2015

Незабаром на вулиці Незалежності в Івано-Франківську з'явиться четверта традиційна "Фотомозаїка". Мешканців міста закликають висилати фотографії для її формування.

Проект "Фотомозаїка" передбачає зображення однієї із пам'ятних історичних споруд міста у вигляді фотомозаїки, сформованої із фотографій мешканців та гостей міста. На відстані можна побачити зображення споруди, а підійшовши ближче, кожен, хто взяв участь у проекті, може розгледіти своє фото або фото рідних чи знайомих.

Одна із організаторів проекту – голова молодіжного міськвиконкому Ірина Рабарська розповіла, що аналогів "Фотомозаїки" в Україні ще нема.

"Маємо можливість дарувати мешканцям міста таку цікаву річ, як "Фотомозаїка", оскільки в інших містах (нещодавно я спілкувалась із молоддю зі Сходу України), у них таких проектів не відбувалося. Я думаю, що ближчим часом у Харкові з'явиться своя фотомозаїка", – розповіла Ірина Рабарська.

Керівник технічної частини проекту Олег Скригунець зауважив, що цей проект сприяє єдності соціуму.

"В ретроспективі, як показали всі три роки, протягом яких ми робили мозаїку, єдність людей, як не дивно, була дуже актуальною. Як ми бачимо, останні події показали те, наскільки важливим є правильне сприйняття соціуму, правильне сприйняття себе в соціумі, розуміння того, що від кожної маленької частинки цього соціуму залежить майбутнє як міста, так і держави", – зазначив Олег Скригунець.

Проект "Фотомозаїка"  своєрідна вітальна листівка міста у вигляді оглядового банера розміром 8,5*3,5 м. Впродовж попередніх років на ньому було зображено міську ратушу, площу Шептицького та залізничний вокзал. Цьогорічне зображення організатори тримають в секреті. Місце розташування залишили незмінним – початок вулиці Незалежності.

Охочі взяти участь у проекті можуть надсилати фотографії на електронну адресу mozaic.if@gmail.com . до 15 червня. А побачити вже готову фотомозаїку можна буде вже 20-25 червня, оскільки організатори змушені будуть ще переглянути усі надіслані фотографії. Олег Скригунець розповів, що минулого року хтось прислав фотографію Гітлера, через яку довелось переглядати всі 7 тисяч фотографій, які увійшли до фотомозаїки. Цього року до формування кінцевого зображення ретельніше переглядатимуть запропоновані фото.

Організатори кажуть, що вартість мозаїки – 8 тисяч гривень оплатять спонсори та меценати, а з міського бюджету кошти не залучатимуться.

А щодо цілісності фотомозаїки, організатори проекту сподіваються, що мешканці міста, наближаючись до Європи, будуть самі дбати про її збереження, оскільки встановити камеру для відеонагляду за нею надто дорого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: