fbpx

Франківчанка віддала шахраю 40 тисяч російських рублів за викуп сина

Суспільство 20:15, 02.08, 2018

Днями до поліції за допомогою звернулась 79-річна франківчанка, яка віддала невідомому 40 тисяч російських рубів нібито за викуп сина від вчиненого злочину.

Поліція розшукала зловмисника. Виявилося, він подзвонив своїй жертві на стаціонарний телефон від імені сина та сказав, що збив на дорозі людину. Аби нібито уникнути кримінальної відповідальності, звелів мамі передати гроші чоловіку, який прийде по них. Жінка виконала наказане, після чого передзвонила синові й з'ясувала, що з ним усе гаразд і в жодний конфлікт із законом він не потрапляв, передає Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Зорієнтувавшись у ситуації, потерпіла негайно  звернулася у поліцію. Саме оперативність надання інформації та чіткий опис зловмисника сприяли розкриттю цього злочину.     

Наступного дня злочинця розшукали. Слідчі на підставі доказів причетності до злочину затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у вчиненні шахрайства (ч. 1 ст. 190 ККУ). Ним виявився 25-річний  житель Сумської області. Судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. 

За вказані шахрайські дії максимальне покарання  передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: