fbpx

Франківчани стали переможцями міжнародного гірського марафону "Chornohora Sky Marathon"

Спорт 13:40, 10.07, 2015

В районі Чорногірського хребта відбулись міжнародні змагання з гірського марафону "Chornohora Sky Marathon". У змаганнях взяли участь більше трьох сотень спортсменів з усіх областей України, а також Польщі, Білорусії, Росії, США, Норвегії.

Успішно виступили іванофранківці Ігор Костюк та Василь Кричун, які стали переможцями у своїх вікових групах. А Василь Кричун виявився найстаршим учасником на дистанції 51 км, пише ГК.

Крім того, що спортсмени мали пробігти дистанцію марафону, вони повинні були по ходу піднятися на 6 вершин, висота яких складає більше 2000 метрів. Старт був даний в урочищі Бальцатул (неподалік села Луги Рахівського району Закарпатської області). Спочатку треба було добігти кілька кілометрів до гори Піп-Іван Чорногірський (2028 м) і піднятись на її вершину. А далі послідовно подолати ще такі "двохтисячники": Бребенескул (2035 м), Гутин Томнатик (2016 м),  Ребра (2001 м), Говерла (2061 м), Петрос (2020 м).

"Гірський марафон дуже відрізняється від марафону по асфальту. Це каміння, жереб і інші перешкоди, різкі підйоми та спуски, де треба міняти швидкість, величину кроку, зусилля. Особливо небезпечні стрімкі спуски по кам'яних розсипах середньої величини каміння. Тому були травми, падіння, вивихи, не рахуючи подряпин", – розповів переможець змагань франківець Василь Кричун.

Фініш повинен був відбутися на полонині Менчул, але коли марафонці прибігли на полонину, дізналися, що фініш перенесли десь дальше. Пробігши ще близько 6 км, "знайшли" фініш у селі Кваси. Тому запланований марафон в 44,67 км "подовжився" майже до 51 км. Це стало ще додатковим випробуванням для його учасників.

"Траса марафону проходила серед чудових краєвидів Карпат, при прекрасній погоді. Шкода, що не було українських, гуцульських мелодій, та й спілкувалися організатори з учасниками не українською. Але сміливий початок зроблений, помилки будуть виправлені. І є надія, що незабаром спортсмени з усієї Європи будуть милуватися нашою чудовою природою, нашою музикою та нашими піснями", – додав Василь Кричун. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: