fbpx

Франківець створює унікальні картини зі старих годинників у стилі стімпанк

Культура 19:12, 06.02, 2018

Колишній військовий, за освітою – авіатор, у вільний від роботи охоронця час створює дивовижні картини. Вони складаються з безлічі деталей, які можна роздивлятися годинами.

Потьмянілі циферблати, металеві шестерні, іржаві ключі, а поруч з ними – комахи, рептилії та кольорові самоцвіти. Все це можна зустріти в роботах мешканця Франківська Олега Гроссу.

Олег Гроссу розповідає, що з дитинства йому подобалося малювати, розповідає Ogogo. Не так давно разом з дружиною, яка займається декупажем, захопився рукоділлям. А кілька місяців тому відкрив для себе стиль стімпанк. 

Стімпанк (від англійського "steam" – "пара" та "punk" – "протест") – напрям у науковій фантастиці про світ, в якому панують парові машини. Ті, котрі були поширені у Великобританії, Франції, Німеччині у XVII-XIX сторіччі. Цю естетику використовують у коміксах, літературі, фільмах. Зображають фантастичні механізми, зроблені з клепаного металу та мідних труб.

"Стімпанк – це механізація, парові машини. Це якби зараз технології не розвивалися, не було комп’ютеризації, провідникових речей, то уявіть собі, що було б, якби далі всюди використовувалися парові машини. Були б літаки на дизельному паливі, на поршнях. Це би все диміло, шестерні крутилися", – розказує Олег Гроссу.

На одну роботу в середньому чоловік витрачає два-три дні. Деталі часто купує або отримує від друзів. У його руках старі речі отримують нове життя. Наприклад, в одному з експериментів упаковка від дезодоранту та сантехнічний кран перетворилися на підводний човен у стилі стімпанк.

Проте найбільше панові Олегові подобається використовувати старі термометри та годинники. "Розбираю радянські будильники, тому що там справжні механізми", – каже він.

З допомогою спеціальних технологій пластикові та гумові деталі він також перетворює на металеві. Використовує акрилові фарби, які імітують бронзу, мідь, золото. А фактура іржі виходить завдяки застосуванню дитячої присипки.

На думку автора, його роботи могли б стати прикрасами для цікавих інтер’єрів та бути хорошим подарунком для когось.

"Для чоловіків, які знайомі з технікою, така тематика могла б бути цікавою. Жінкам може сподобатися поєднання рослин, ящірок, чогось красивого із чимось не дуже чистим, іржавим", – вважає Олег Гроссу.

Дізнатися більше про творчість та замовити роботи пана Олега можна на його сторінці в Інстаграмі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: