fbpx

Франківськ до зими не готовий, у місті не вистачає снігоприбиральної техніки

Суспільство 10:10, 11.10, 2015

В Івано-Франківську є лише 30% від необхідної снігоприбиральної техніки.

Про це повідомив начальник  дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Володимир Юсипів, пише Західний кур’єр. 

За його словами, до боротьби зі снігом та ожеледицею у місті підготували 22 одиниці спецтехніки. Зокрема, це три грейдери, один трактор Т-150, чотири тротуароприбиральні тракторці, два навантажувачі, один екскаватор, п’ять снігоочисних машин та шість піскорозкидачів.

"Цього дуже мало. За розрахунками, у місті мало б бути 24 снігоочисні машини і 18 піскорозкидачів. Тому прошу автомобілістів і мешканців міста зважати на це, бо цією технікою ми не можемо оперативно справлятися з наслідками інтенсивних снігопадів", – зазначив В. Юсипів.

Водночас він поінформував, що з 1 листопада на підприємстві організують цілодобове чергування, а спецтехніка працюватиме на визначених і погоджених державтоінспекцією маршрутах. Також у місті на основних перехрестях, мостах, спусках і підйомах розставлять 100 ящиків з піском.

"Ми вивчали досвід інших міст і цього сезону спробуємо застосувати для боротьби з ожеледицею і посипання проїжджих частин вулиць шлак, якого замовили 500 тонн, – каже В. Юсипів. –  Також уже маємо заготовлено 300 тонн піщано-соляної суміші і 60 тонн солі, якої до 20 жовтня маємо отримати ще 420 тонн".

Як повідомляв КУРС, сьогодні на Прикарпатті очікується мокрий сніг. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: