fbpx

Франківськ запалив "свічку пам'яті" до роковин Голодомору в Україні. ФОТО

Суспільство 18:10, 22.11, 2018

Сьогодні франківці долучилися до акції "Запали свічку пам'яті" – міжнародної естафети, яка проходить до 85-ї річниці Голодомору в Україні.

Біля пам’ятника Івану Франку віддати данину пам’яті жертвам Голодомору в Україні зібралося понад сотню молодих франківців. Після чого акцію перенесли у Меморіальний сквер, де й запалили свічки та помолились за жертв Голодомору.

До акції “Запали свічку пам’яті” на честь 85-х роковин Голодомору вже долучилося 70 країн, а загалом акція пройде у 85 країнах світу на всіх континентах. Про це розповів директор представництва Світового конгресу українців Сергій Касянчук на прес-конференції в Укрінформі.

“Цього року Світовий конгрес українців спільно з МЗС України, Українським інститутом національної пам’яті та Меморіалом жертв Голодомору висунули ініціативу провести акцію “Запали свічку пам’яті”. Вона розпочалася 1 вересня і проходить щоденно, 85 днів, до 24 листопада, до дня національного відзначення 85-х роковин Голодомору. Запалення свічки проходить у різних містах в Україні та в інших країнах, на різних контитентах. Саме цим ми підкреслюємо: це єднання українців по цілому світу, поширення інформації по цілому світу”, – сказав Касянчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: