fbpx

Франківська фірма з 2008 року не платить за землю, якою користується

Суспільство 11:13, 28.08, 2015

«Карпатська нафтова компанія», що знаходиться на вулиці Ботанічна у Івано-Франківську, користується земельною ділянкою, однак з 2008 року не уклала договір оренди землі і не сплачує за неї в бюджет.

Про це йшлося на засіданні комісії з визначення та відшкодування територіальній громаді м. Івано-Франківська збитків, заподіяних внаслідок використання земельних ділянок комунальної власності з порушенням законодавства.

Обстеження ділянки на вулиці Ботанічній показало, що ділянка використовується, проте документів, які посвідчували би її оренду, немає. На території знаходиться альтанка, а сама територія обгороджена парканом. Компанія не зверталась до міської ради, щоби укласти договір оренди.

Представник компанії зазначив, що компанія готова до укладення такого договору. За час, що він перебуває на посаді (з жовтня 2014 року), розробляли технічну документацію. У 2008 році 291 тисячу гривень заборгованості компанія перерахувала в бюджет, однак суд потім скасував рішення про сплату боргу, оскільки вважав суму надто великою.

За словами представників комісії, перед міським бюджетом заборгованість є і її досі не погасили.

За словами члена комісії, заступника міського голови Зіновія Фітеля, те, що компанія готова укласти договір і отримати дозвіл не міняє факту, що за оренду землі не сплачувалось. Він запропонував до наступної сесії врегулювати фінансові відносини та подати документи на отримання дозволу.

Читайте також: Франківське підприємство, яке не платило за землю два роки, відшкодує в бюджет 161 тис. гривень

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: