fbpx

Франківська мерія розірве договори з перевізниками, які мають несплачені штрафи. ВІДЕО

Суспільство 14:11, 05.12, 2018

Влада може розірвати договори з низкою франківських перевізників. Принаймні такий розвиток подій прогнозують у міському управлінні транспорту і зв'язку.

Підставою для розірвання договорів з перевізниками є неоплачені три штрафні акти. А таких у приватних підприємців, які надають послуги з перевезення, назбиралося вже чимало, йдеться у сюжеті "Каналу 402". 

Зокрема, за недостатню кількість транспортних засобів, порушення графіків або санітарний стан автобусів. За словами начальника УТіЗ Олега Ганчака, на перевізників складено вже близько 200 актів, що дає підстави вважати, що дехто з них вже отримав більш як три штрафи.

Конкретних перевізників, з якими збираються розірвати договори, наразі не називають. Але в мерії пропонують, щоб це були і ті, хто обслуговує прибуткові маршрути. 

Водночас в УТіЗ пояснюють – проблема з приватними перевізниками сьогодні глобальніша, ніж здається на перший погляд. Річ у тому, що ця галузь сьогодні не прибуткова. Звідси і труднощі в роботі автобусів.

"Ми не маємо в місті на цей час інших охочих, які би зайшли на маршрути, щоб створювалась конкуренція. Прикладом цього є маршрут №40 – ми оголосили конкурс, охочих не було. Прикладами також є маршрути №45, 49. Охочих на участь у конкурсі взагалі немає", – пояснює Олег Ганчак. 

Чиновники сподіваються, що незабаром ситуацію вдасться виправити за допомогою нових комунальних автобусів. 

Питання про розірвання договорів вирішуватиметься ближче до кінця року. Зараз посадовці готують службову записку на ім'я міського голови.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: