fbpx

Франківська міськрада позбулася Пушкіна в назві Північного бульвару

Суспільство 11:56, 30.07, 2015

Сесія Івано-Франківської міської ради вирішила перейменувати Північний бульвар імені О. Пушкіна. Відтепер вулиця знову називатиметься просто - Північний бульвар.

Питання про перейменування порушив депутат Володимир Чорноус. За його словами, до нього неодноразово звертались і мешканці, і підприємці з цим проханням, оскільки в народі вулицю давно називають скорочено – Північний бульвар. Повна назва використовується лише для листування й офіційної документації. "Причепили цьому Північному бульвару, як кобилі хвіст, ім’я Пушкіна",  заявив представник мешканців пан Матківський. 

Депутати пропонували замінити Пушкіна на когось із відомих українців  Бандеру, Шевченка чи Шухевича. Міський голова Віктор Анушкевичус зазначив, що "в Пушкіна було чимало хороших речей", поет також виступав проти царизму. "Сьогодні ми обговорюємо Пушкіна, а завтра візьмемося за Лермонтова, в якого теж було багато прекрасних речей", – сказав Анушкевичус і зацитував Лермонтова. Мер зазначив, що вже сьогодні новина про перейменування буде негативно потрактована в ЗМІ. Він запропонував провести своєрідний референдум-опитування серед мешканців і підприємців, а лише після цього приймати рішення.

Втім, депутати не прислухалися до думки мера. Депутати проголосували за присвоєння вулиці назви "Північний бульвар" замість "Північний бульвар ім. О. Пушкіна". 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: