fbpx

Франківська митниця порушила 5 справ щодо порушень при розмитненні автомобілів на суму майже 800 тисяч

Суспільство 08:41, 24.01, 2019

Працівники управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії митниці виявили 5 випадків розмитнення легкових автомобілів за підробленими договорами купівлі-продажу.

Про це повідомляє прес-служба ДФС в області.

Зокрема встановлено, що в документах, наданих громадянами для перевірки, занижено вартість придбання транспортних засобів та змінені відомості щодо осіб, які їх придбавали.

За цими фактами Івано-Франківською митницею порушено 5 адміністративних справ про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України на загальну суму понад 796 тисяч гривень.

Рішення про притягнення осіб до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу та конфіскації автомобілів буде приймати суд.

Нагадаємо, до 22 лютого 2019 року громадяни мають право скористатись пільговою ставкою акцизного податку із застосуванням коефіцієнта 0,5 при оформленні транспортних засобів, ввезених на митну територію України в митних режимах "транзит" та "тимчасове ввезення" з 1 січня 2015 року з порушенням умов їх ввезення. Пільговий період визначення ставки акцизного податку терміном 90 днів встановлено Законом від 8 листопада 2018 року № 2611-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: