fbpx

Франківська митниця щомісяця оформляє по 500 "євроблях". ВІДЕО

Суспільство 18:17, 26.10, 2017

З початку року сума сплаченого акцизного податку склала 319 мільйонів гривень.

Івано-Франківська митниця щомісяця оформляє по 500 вживаних авто з-за кордону. Фахівці відзначають тенденцію до збільшення кількості ввезених автівок, йдеться у сюжеті "Каналу 402".

"В нас податкове навантаження на рівні 70 тисяч. Це цифра по Україні вище середнього рівня, якщо порівнювати з іншими митницями. Ми тримаємо цей рівень. Є в нас тенденція до збільшення, – зазначає начальник Івано-Франківської митниці ДФС Василь Ватаманюк. – В плані оподаткування легкових транспортних засобів в нас хороша динаміка".

Водночас зростає і кількість "євроблях"  автівок на іноземних номерах, які зареєстровані в інших країнах. За різними даними, їх на території держави вже більш як мільйон. При цьому чимало власників таких транспортних засобів перевищили терміни перебування в Україні. Втім, досконалого механізму відповідальності за це досі немає. Максимальний штраф, передбачений в адміністративному кодексі,  до 17 тисяч гривень.

"Такі громадяни, які сплатили цей штраф,  чи 8,5 тисяч гривень, чи 3,4 тисячі гривень, чи 17 тисяч – в залежності від перевищення терміну, – вони отримали таку собі "індульгенцію", в якийсь спосіб легалізували і на тому й катаються. І коли їх зупиняє працівник поліції, він показує протокол штрафу, що він заплатив, і до нього питань нема",  пояснює Василь Ватаманюк.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: