fbpx

Франківська пенсіонерка віддала телефонним шахраям 51 тисячу гривень

Суспільство 09:00, 10.01, 2015

Від початку нового року прикарпатські правоохоронці зареєстрували п'ять повідомлень громадян про телефонні дзвінки від шахраїв.

У всіх випадках зловмисники телефонували та розповідали про неіснуючі неприємності, в які нібито потрапили рідні співрозмовників, та пропонували "вирішити усі проблеми" за певну грошову винагороду, повідомила прес-служба управління МВС в Івано-Франківській області.

В Івано-Франківську 63-річній пенсіонерці зателефонував невідомий та, розповівши історію про те, що її син потрапив у біду, видурив у жінки понад 51 тисячу гривень.

В селі Угорники невідома особа, ввійшовши в довіру під приводом купівлі-продажу автомобіля, який вона попередньо виставила в Інтернет, заволоділа  коштами в сумі 3606 гривень. Тобто видурила аванс за неіснуюче авто. Переговори велися в телефонному режимі.

"Незважаючи на постійні застереження міліції, громадяни усе ж таки вірять пройдисвітам та віддають їм свої заощадження. Цьому значно сприяє те, що зловмисники телефонують у передранкову пору, коли людина зі сну не може адекватно оцінити ситуацію і погоджується на будь-які умови, аби допомогти рідній людині", – зазначили правоохоронці.

Нині за кожним з фактів розпочато кримінальні провадження. Міліціонери встановлюють особи шахраїв та попереджають громадян про небезпеку.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: