fbpx

Франківська "Пенсія" запалила польський Вроцлав. ФОТО

Культура 13:52, 02.06, 2018

Унікальний для України пост-панковий гурт і відома франківська віджей-група Cube у суботу, 2 червня, виступили на фестивалі Twórczej Współpracy у Вроцлаві (Польща).

"Пенсія" поїхала на фест у складі 15 франківців та одного львів’янина – Василь Іванишин підсилює звучання гурту своїм тромбоном, пише "Репортер".

Festiwalu Twórczej Współpracy (Фестиваль Творчої Співпраці) – унікальна інноваційна платформа для створення та представлення спільних мультикультурних проектів митців України та Польщі.

У п’ятницю, 1 червня, на фестивалі виступали VJ group Cube. "Пенсія" – у складі 15 франківців та одного львів’янина – шаленіла у Вроцлаві наступного дня.

За минулий рік "Пенсія" провела зо два десятки концертів із географією від Варшави до Дніпра. Гурт кличуть на неформальні вуличні фестивалі та респектабельні бенкети.

"Це міжнародний проект, – пояснює засновник і керівник "Пенсії" франківський художник Ярема Стецик. – Немає жодної проблеми перевезти його куди завгодно. Ми можемо їхати хоч в Австралію, хоч в Антарктиду пінгвінів лякати. Тобто ми цілком транспортабельні. Колись у Катманду пробували співати ці пісні з непальськими монахами, і вони одразу вловили тему”.

Дивіться відео з минулих виступів гурту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: