fbpx

Франківська перекладачка і видавець подалася на конкурс Ігоря Померанцева METAPHORA

Суспільство 18:43, 16.07, 2018

Франківчанка переклала фрагменти з щоденника останніх років життя відомого американського поета та романіста Чарльза Буковскі.

Христина Михайлюк, перекладачка, співзасновниця франківського видавництва "П’яний корабель", повідомила про участь у конкурсі на своїй сторінці в мережі. 

"Я дуже рідко перекладаю художню літературу. Єдиний варіант, коли я за неї таки беруся, це тоді, коли я починаю читати текст, а він мені в голові одразу звучить іншою мовою. З цією книжкою, щоденником останніх років життя Чарльза Буковскі, саме так і було, буквально з першого рядка я зрозуміла, що маю його перекласти. Звичайно, ми завжди хотіли і досі хочемо видати Буковскі в "Кораблі", але наразі подала фраґменти перекладу на премію Metaphora", – розповіла про роботу Христина Михайлюк.

Фрагменти перекладу можна прочитати на сайті конкурсу. 

Довідково: Засновники приватної премії METAPHORA її місію розуміють як концентрацію та представлення найкращих перекладів українською мовою, здійснених у жанрах "поезія" та "есеїстика" із усіх європейських мов (окрім російської). Переклади зі східних мов не репресуються, але розглядатимуться як виключення, після консультацій із фахівцями. На конкурс премії METAPHORA приймаються переклади поезії та есеїстики, що раніше не виходили друком і не оприлюднювались в електронному вигляді. Перед тим, як бути оприлюдненими на сайті конкурсу, роботи обов’язково проходять атестацію у фахівців-консультантів з відповідної мови та поетики. Премія є щорічною і вручається у вересні. Переможець отримує гонорар, еквівалентний $600.

Члени журі: Марк Бєлорусець (Львів), Дзвенислава Матіяш (Київ), Ірина Славінська (Київ), Остап Ножак (Чернівці), Мірек Боднар (Івано-Франківськ), Валерій Бутевич (Варшава). Засновники премії: Діана Клочко (Київ), Ігор Померанцев (Прага). Фундатор премії: Ігор Померанцев (Прага). 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: