fbpx

Франківська поліція вчить дітей не порушувати закони

Суспільство 19:28, 18.02, 2016

Працівники молодіжної превенції ГУ НП в Івано-Франківській області та патрульні поліцейські, які безпосередньо провели зустріч із учнями ЗОШ № 21 м. Івано-Франківська, вказали дітям на важливість бути дисциплінованими, вихованими, прислухатися до порад дорослих, як батьків, так і вчителів.

І навпаки – попередили тих, хто постійно порушує дисципліну, вступає в конфлікт з дорослими та ін., тобто перебувають в полі зору як потенційно схильні до правопорушень, повідомляє Сектор комунікації ГУ НП в Івано-Франківській області.

Зважаючи на приклади типових правопорушень, які вчиняють підлітки, питання дитячої поведінки потребує постійного і посиленого контролю з боку і правоохоронців, і вчителів, і батьків. Тому поліцейські навчають дітей, які вчинки вважаються адміністративним правопорушенням, які кримінальним. З дітьми, схильними до порушення дисципліни або які перебувають на обліку, постійно проводять індивідуально-виховну роботу з метою недопущення вчинення ними повторних правопорушень та вивчають причини їх вчинення.

При цьому поліцейські використовують методичні рекомендації щодо порядку проведення оцінки ризиків скоєння повторних злочинів та планування профілактичної роботи з неповнолітніми особами, які знаходяться на обліку. Ця робота передбачає виявлення і усунення криміногенних факторів, що обумовлюють протиправну поведінку особи, і проведення на підставі цього відповідної роботи, завданням якої є втримати підлітка від вчинення нового злочину.

Але що б не робили вчителі, соціальні працівники чи правоохоронці, найбільший вплив на своїх дітей мають батьки. Їм завжди потрібно цікавитись, чим займається дитина на дозвіллі. Приділяти достатньо уваги для їх виховання, адже згаяний час важко, а іноді і зовсім неможливо надолужити.
Закласти у свідомість учнів школи цінності високоморальних принципів, які формують правильну поведінку законослухняного громадянина, мали на меті працівники молодіжної превенції Головного управління Нацполіції в області під час спілкування зі школярами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: