fbpx

Франківська школярка перемогла на "Міжнародних молодіжних дебатах" у Таллінні. ФОТО

Суспільство 14:31, 11.10, 2017

Чотири найкращі учасники дебатів з Центральної та Східної Європи боролися за перемогу у XI Міжнародному фіналі Міжнародних молодіжних дебатів. Змагання відбувалися німецькою мовою.

Темою фінальних дебатів стала "Чи повинне існувати всеохоплююче державне регулювання Інтернету?"

За 24 хвилини фінальних дебатів Яна Біць з Івано-Франківської школи №5 змогла переконати журі прекрасним виступом у своїй позиції. 

Яна за жеребкуванням захищала сторону "Проти" разом з Наталією Шребере (2 місце), в той час як сторону "За" підтримували Дора Домотьор-Нагі (3 місце) з Угорщини та Терезія Говоркова (4 місце) з Чехії. 

Протягом 24 хвилин учасники обмінювалися аргументами "За" та "Проти" регулювання інтернету. 

Заключним словом журі було: Яна везе в Україну цьогорічну спільну міжнародну перемогу. 

Міжнародний фінал є урочистою кульмінацією всього проектного року.

Загалом 20 переможців національних змагань з Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Росії, Словенії, Словаччини, Чехії, України та Угорщини відвідали столицю Естонії Таллінн для того, щоб займатися під час дебатів політичними та соціальними питаннями та мати спільні зустрічі на дебатах й у повсякденні.

"Jugend debattiert international/ Міжнародні молодіжні дебати – конкурс серед країн Центральної та Східної Європи"  це проект Ґете-Інституту, Фонду "Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє", Благодійного фонду "Герті" та Центрального відомства з питань середньої освіти за кордоном.

XI Міжнародний фінал проводили під патронатом голови парламенту Естонії Еікі Нестора.

Нагадаємо, франківська школярка Яна Біць перемогла у фіналі національного конкурсу "Міжнародні молодіжні дебати", де українські учні дискутували німецькою мовою на тему, чи потрібно в Україні значно підвищити пенсійний вік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: