fbpx

Франківська студентка перемогла у Міжнародному конкурсі імені Тараса Шевченка

Суспільство 17:24, 16.04, 2019

Студентка IV-го курсу факультету філології спеціальності “Філологія (українська мова і література)” Прикарпатського національного університету Марта Мадій перемогла у IX Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

За результатами фінального етапу конкурсу Марта Мадій зайняла I-е місце серед студентів закладів вищої освіти гуманітарного профілю, інформує прес-служба ПНУ імені Василя Стефаника.

Підготувала переможницю до конкурсу її науковий керівник – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури факультету філології Наталія Вівчарик.

Завдання для кожної категорії учасників Конкурсу розробляються окремо і мають на меті розвиток критичного і аналітичного мислення творчої молоді країни.

Зокрема, студентка на конкурсі писала твір-звернення до Тараса Шевченка. Темою твору було обрано слова геніальної української поетеси Ліни Костенко «Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон».

Крім того, було додано граматичне завдання: у творі обов‘язково використати риторичні поширені звертання та оклики, речення, ускладнені відокремленими обставинами та вставленими конструкціями.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: