fbpx

Франківська ЦМКЛ виграла 400 тисяч євро на закупівлю обладнання

Здоров'я 16:01, 17.08, 2018

Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня отримали грант у розмірі понад 400 тисяч євро для закупівлі обладнання.

Грант отримано в рамках транскордонної співпраці "Україна – Румунія" "Переоснащення стаціонарів лікувальних установ". Разом з румунським містом розділять суму 1 млн. євро. Так наша лікарня отримає понад 400 тис. євро грантових коштів. Проект вимагає співфінансування міста – 10%.

Про це у мережі Фейсбук повідомив міський голова Руслан Марцінків.

За ці кошти в лікарні планують закупити вартісне і вкрай потрібне обладнання для лабораторії, реанімації та офтальмологічного відділу.

Як розповів головний лікар ЦМКЛ Тарас Масляк, заклад зараз бере участь в ще 3-х грантових проектах, зокрема «Румунія-Молдова-Україна» та претендує на грант від США на закупівлю спецтранспорту. Тим часом лікарня реалізує грант ПРООН-НАТО на 150 тис. грн. щодо програми доступності для людей з особливими потребами. А раніше у співпраці з урядом Японії закупили гастроентерологічне обладнання.

"Наша центральна лікарня вже стала взірцевою не тільки для Прикарпаття, але й для сусідніх регіонів. Це гарний приклад того, як до розвитку закладу можна залучати не тільки бюджетні і благодійні кошти, але й грантові", – йдеться у повідомленні мера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: