fbpx

Франківська влада виділить 49 тисяч гривень на створення короткометражного фільму "Боржник"

Суспільство 15:58, 19.10, 2017

Про це йшлося сьогодні на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Керуючись ст. 27, 32 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", з метою вшанування героїв АТО та підтримки національного культурно-патріотичного кінопроекту "Слава Україні! – Героям Слава!" члени виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради підтримали виділення коштів на створення короткометражного фільму "Боржник".

Як зазначають організатори, загалом кінопроект «Слава Україні! Героям слава!» складається із шести короткометражних фільмів, які знімаються в різних містах Україні. У кінопроекті глядач побачить сучасну війну очима бійця АТО, капелана, госпітальєра, дівчинки-волонтерки, людини з інвалідністю та ветерана Другої світової війни. У одних короткометражках збережені справжні імена головних героїв, у деяких – вони змінені, але це не впливає на головну ідею кінопроекту – показати героїзм звичайних українців.

"Зйомки проводяться у п’яти містах України й наше місто серед них. Ідея проекту – показати героїзм звичайних українців. У Франківську зніматимуть фільм про війну на східних кордонах нашої держави очима ветерана Другої світової війни, який ціною власного життя врятував бійця АТО. Дуже зворушлива історія, й переконаний, що стрічка вийде справді вартою перегляду", – написав міський голова на своїй сторінці у facebook.

Створенням фільму займеться департамент культури міськради. Члени виконкому підтримали проект рішення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: