fbpx

Активістка попередила власника пересувного звіринця, який їде до Франківська, про відповідальність

Суспільство 11:55, 25.03, 2019

З 28 березня по 28 квітня у Франківську пройде виставка з дикими тваринами. Покажуть єнотів, сурикатів, карликового оленя та кенгуру.

Пересувну виставку диких тварин у Франківську приймає торговий центр "Велес".

Активістка із захисту тварин, працівниця обласної Патрульної поліції Олена Біла звернулася постом до власників звірів і нагадала про відповідальність за знущання над тваринами.

"По суті, це контактний зоопарк. Цей кардабалєт з паном Русланом на чолі, який в кожному місті розповідає, як диким тваринам приємно, що їх мацають всі, кому не лінь, – подорожує Україною та зустрічається з активістами та поліцією в кожному місті", – пише Олена.

В Тернополі активісти на приїзд звіринця також викликали поліцію та слідчих. З'ясувалось, що документів немає. "Нема дозволу на такі пересування. На зоопарк нема дозволу", – пояснила Олена. 

"Невже важко зрозуміти, що дикі тварини знаходяться під захистом? Що це не іграшки. І не спосіб заробляти гроші, як це робить пан Руслан?" – обурюється франківська активістка.

Вона нагадала про відповідальність за таку діяльність.

"Про порушення. Порушення Закону України про захист тварин від жорстокого поводження. Також про правила благоустрою, які забороняють таке дєйство на території міста. Плюс порушення санітарних норм. Що тягне за собою відповідальність.

Звертаємо увагу адміністрації ТЦ "Велес", що до вас прямують збоченці, які знущаються над дикими тваринами", – застерегла Біла.

За її словами, у Франківську діяльністю пересувного звіринця обов'язково поцікавиться поліція.

Свою позицію висловлять також і франківські активісти із захисту тварин – вони планують зоозахисні акції.

Нагадаємо, Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправним та нечинним пункт "Правил благоустрою міста Івано-Франківська", який забороняв у місті пересувні цирки з тваринами. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: